Lilian Sy homeopat
Håll immunförsvaret på topp - så står du emot höstens infektioner.
Fakta
Om homeopati

Tysken Samuel Hahnemann introducerade 1810 homeopatin för att bota sjukdomar. Metoden bygger på teorin att en sjukdom kan botas genom tillförsel av extremt små mängder av det ämne som hos friska framkallar effekt som liknar sjukdomens symptom. Tillförsel av ämnet sker efter en serie utspädningar varigenom ämnets halt i den tillförda lösningen blir extremt låg.

Det som skiljer homeopatin från behandling med naturläkemedel är att homeopatmedlen är så utspädda. Kritikerna menar enligt Nationalencyklopedien att "eftersom inga biologiskt aktiva ämnen har någon säkerställd effekt vid så låga halter torde eventuellt tillfrisknande bero på självläkning".

Det finns flera olika utbildningar för den som vill bli homeopat, men det är minst två års utbildning för att bli diplomerad.
Läs mer
»  Lilian Sy homeopat
»  Håll kvar sommarhälsan
  - Om man ska klara anstormningen av virus och bakterier när mörkret närmar sig, måste man se till att alla gamla bakterier och infektioner försvinner ur kroppen.

Jag träffar många patienter som haft den ena infektionen efter den andra under många, många år. Men när vi lyckats få bort resterna av "gamla" infektioner håller de sig friska, berättar Lilian Sy, homeopat på Åsökliniken i Stockholm.

Hon har stor respekt för antibiotika. Det är fantastiska läkemedel, men de ska användas med måtta och inte skrivas ut i tid och otid. Hon är kritisk till vissa läkares frikostighet med receptblocket, men menar att även vi som blir sjuka bär ansvar för att vi tar alldeles för mycket antibiotika.

- Vi moderna människor vill att allt ska gå så fort. Blir vi sjuka så ska vi fort bli friska. Vi har varken tid eller tålamod att låta kroppen ta hand om en infektion på egen hand. Många kräver helt enkelt recept på penicillin när de söker doktorn för en förkylning. Och då är risken stor att infektionen kommer tillbaka så snart kroppen blir utsatt för någon ny virus eller bakterie.

I Tyskland, Frankrike, England och många andra länder i Europa har en stor del av läkarna utbildning i både skolmedicin och någon alternativmedicins skola. I Tyskland är siffran så hög som 71% av läkarna. Men så är det inte i Sverige. Många svenska läkare har ingenting eller mycket lite till övers för homeopati och andra alternativa behandlingsmetoder av sjukdomar.

- Till oss kommer folk som valsat omkring i den vanliga sjukvården i åratal utan att bli bättre. Det kan göra att det blir ännu svårare och tar längre tid innan de blir friska än om de vågat söka sig till oss direkt, berättar Lilian Sy.

En varierad kost med massor av frukt och grönt, helst giftfritt odlat är grunden för ett bra immunförsvar. Men Lilian Sy menar att den stress som många av oss upplever - och det behöver inte bara vara stress som hör samman med mycket jobb - gör att kroppen ofta förbrukar mera vitaminer och mineraler än vi får i oss via kosten.

- Jag rekommenderar många av mina patienter att ta ett kosttillskott som till exempel Spirulina, den fantastiska algen som innehåller det vi behöver i fråga om vitaminer, mineraler och proteiner.

Lilian arbetade som språklärare till början av 90-talet I slutet av 80-talet beslutade hon sig för att omskola sig till homeopat. Orsaken var hennes mamma som nu är 92 år gammal. För 30 år sedan fick hon ett bensår som inte ville läkas trots flera olika behandlingar vid vårdcentralen hemma i Småland.

- Mamma hade hört om en homeopat i Katrineholm och bad mig skjutsa henne dit. Homeopaten lovade att såret skulle läkas, även om det skulle ta tid. Och det gjorde det! Det tog tid, men det läktes fint.

När Lilians mamma för 15 år sedan fick ont i ett knä och inte längre kunde ge sig ut på sina älskade cykelturer sa doktorn att knät var utslitet "Struntprat" sa samma homeopat. "Visst är leden gammal och sliten därefter, men det onda beror på en inflammation som vi kan bota."

Det avgjorde saken för Lilian som lämnade läraryrket och som nu tycker att hon har världens roligaste arbete.

- Det snabba tempo som många av oss har idag, gör att det ibland är svårt att få patienterna att förstå att en behandling kan ta flera månader. Men eftersom många av dem är väldigt sjuka och har varit sjuka i många år är de flesta ändå beredda att satsa sin tid och energi på att följa mina ordinationer, avslutar Lilian Sy som själv inte varit sjuk eller förkyld på åtta år.

   
» Startsidan
» Homeopati
» Vegatest
» Zonterapi
» Massage
» Body Harmony
» Medicinsk Qigong
» Föredrag
» Rekommenderas
» FriskvårdsChecken
» Kontakt

Medlem i:

Kroppsterapeuternas
Yrkesförbund


Dipl. Homeopat

Ekudden i Nacka
070-664 62 13
lilian@liliansy.se