Håll kvar sommarhälsan
Läs mer
»  Lilian Sy homeopat
»  Håll kvar sommarhälsan
  Julen 2000 var Jenny Sandström, 30 överarbetad. Under semestern på Kanarieöarna fick hon en rejäl halsfluss som behandlades med en tredagars hästkur med penicillin. Sedan var Jenny sjuk i tio månader.

- Jag som nästan aldrig varit sjuk var hos doktorn nästan varje vecka. Och jag blev faktiskt sämre för varje gång, säger hon.

I september i fjol fick hon kontakt med en homeopat, och efter tre månaders kur försvann alla symptom.
Det var en kompis som berättade om en gemensam vän som blivit hjälpt av en homeopat för liknande besvär. Jenny var skeptisk, men också väldigt trött på att vara sjuk.

- Jag fick den ena halsflussen efter den andra och min doktor gav mig penicillin varje gång. Magen packade ihop. Jag fick magkatarr som förvärrades till "colon irritabile". Jag kunde nästan inte äta någonting. Jag gick ner många kilo, eftersom jag kräktes upp nästan allt jag fick i mig. Jag mådde verkligen jättedåligt. Dessutom fick jag urinvägsinfektion stup i ett.

Jenny försökte få husläkaren att se hela problematiken. Hon misstänkte själv att det var antibiotikan som orsakade både det magonda och de ständiga urinvägsingfektionerna. Men doktorn ville inte se det så.

- Hon delade upp allting och behandlade tre olika sjukdomar var för sig. Jag fick Lanzo för magen, penicillin för halsen och sulfa för urinvägsinfektionerna. Hon ville inte alls höra talas om att allt kanske hängde ihop.

Jenny bestämde sig för att gå på en QiGongkurs. Den leddes av homeopaten Lilian Sy.

- Jag fick förtroende för henne och bestämde att jag trots mina tvivel skulle pröva homeopati. Jag mådde faktiskt så dåligt att jag var beredd att testa allt.

Homeopaten gjorde ett så kallat Vegatest, och fann att mycket i Jennys kropp var i obalans. Hon fick en mängd olika preparat att ta och mängder av förhållningregler. Hon kände sig skeptisk till alltihop.

- Hela dagen blev schemalagd. Ett piller skulle tas en halvtimme före maten, ett annat en halvtimme efter. Något annat skulle tas mellan måltiderna. Jag fick order om att undvika laktos, dvs. mjölkprodukter och gluten. Det var verkligen krångligt. Men jag var så sjuk att jag egentligen inte hade något val, säger hon.

Redan efter någon vecka var hon av med sin halsfluss och efterhand försvann de andra symptomen också.

- Efter tre månader var jag helt frisk och jag har inte varit sjuk en dag sedan dess. Det hade jag aldrig trott. Nu kan jag äta vad jag vill, även mjölprodukter och gluten.

   
» Startsidan
» Homeopati
» Vegatest
» Zonterapi
» Massage
» Body Harmony
» Medicinsk Qigong
» Föredrag
» Rekommenderas
» FriskvårdsChecken
» Kontakt

Medlem i:

Kroppsterapeuternas
Yrkesförbund


Dipl. Homeopat

Ekudden i Nacka
070-664 62 13
lilian@liliansy.se